среда, 10. фебруар 2010.

Stevan Nađfeji ne može da prežali Partizan


Stevan Nađfeji, krilni centar Marusija, sa posebnim emocijama će dočekati Partizan u meču 3. kola Evrolige. Srpski internacionalac je ne samo nosio crno-beli dres u sezoni 2001/02. već je svojom trojkom protiv Budućnosti doneo Partizanu titulu i početak niza nepobedivosti koji traje i danas.

- Za Partizan i trenera Duška Vujoševića me vežu lepe uspomene. Sezona u Partizanu je jedna od najboljih u mojoj karijeri. Osvojili smo prvenstvo i Kup. Vratili smo titulu u Beograd posle višegodišnje dominacije Budućnosti i započeli eru Partizanovih titula koje traju i danas. Znam da se navijači sećaju mog pogotka koji je praktično odlučio šampiona. Najviše mi je u životu krivo što nisam uspeo da se dokažem u Partizanu, te godine sam imao dosta pehova sa povredom i nisam previše igrao. Žao mi je što nisam doživeo pune dvorane, kakve danas prate crno-bele. Ne razmišljam puno o reakciji navijača kada budemo gostovali Partizanu, znam da su mnogi upamtili tu trojku - kaže Stevan.

Inače, njegov sadašnji tim, Marusi je definitivno jedna od većih senzacija u top 16 fazi, jer su savladali Panatinaikos i istakli kandidaturu za četvrtfinale. Nađfeji, međutim, kaže da u klubu niko ni ne razmišlja o tome.

- Ma ne, ne razmišljamo o četvrtfinalu. Ne pričamo i ne zaluđujemo se pričama o prolasku među osam. Naš cilj je ispunjen plasmanom u top 16 fazu. Ovo je prva godina učešća kluba u Evroligi, budžet kluba je mali u odnosu na većinu ekipa, pa ovo što radimo je senzacionalno. Niko se u klubu ne bavi kalkulacijama o prolasku dalje. Nama jedino što znači je što je Evropa počela da razmišlja o nama i što je počela da nas respektuje.

Što se tiče meča sa Partizanom, Stevan kaže da je crno-beli tim favorit!

- Nemamo presiju da dobijemo Partizan. Respektujemo ih, oni dolaze sa pobedama protiv Panatinaikosa i Barselone. Slične smo ekipe, igramo jake odbrane, imamo miran i staložen napad. Partizanova prednost je pod košem, gde dominira Vraneš, imaju jaku „trojku" sa Veselim, imaju iskustvo igranja u Evroligi i tu leži prednost crno-belih. Očekujem da nijanse odluče pobednika.


- Barselona i Partizan su najbliži prolasku u osam najboljih. Naravno, ne treba otpisivati ni Panatinaikos, ipak su oni šampioni, sa iskusnim trenerom i igračima, mi vrebamo iz prikrajka, ali mislim da su ove dve ekipe najbliže četvrtfinalu.

Meč u centru OAKA u Atini igra se sutra od 18.45, prenos na Drugom programu RTS.

0 comments:

Постави коментар