понедељак, 8. фебруар 2010.

U grupi C, čak tri učesnika Mundijala !


U kvalifikacijama za EP 2012. godine, reprezentacija Srbije će se takmičiti sa još tri učesnika EP u Južnoj Africi! U pitanju su selekcije Italije i Slovenije!
Ova grupa je jedina kvalifikaciona grupa u kojoj se nalaze čak tri učesnika Svetskog Prvenstva u Južnoj Africi. Svakako najteži protivnik biće aktuelni svetski prvak Italija, sa kojim je naša reprezentacija u poslednja četiri meča zabeležila remije, isto kao i sa Slovenijom. Sa Severnim Ircima Srbija ima uspešan bilans, kao i sa Farskim Ostrvima, dok se sa Estonijom do sada nije sastajala.

Sa Italijom, naša reprezentacija poslednji put je igrala pre pet godina u Torontu u prijateljskoj utakmici. Naša selekcija je tada još uvek nastupala pod imenom Srbija i Crna Gora i meč je završen rezultatom 1:1, a strelac za Srbiju bio je Nikola Žigić. Tada su nastupala samo dvojica sadašnjih reprezentativaca, a pored Žigića, svoj prvi nastup za nacionalni tim zabeležio je i tada 21-godišnji Branislav Ivanović, koji je u igru ušao u 77. minutu.

Direktan plasman, pored zemalja domaćina, obezbediće pobednici devet grupa, kao i najbolja drugoplasirana ekipa, dok će preostala četiri mesta popuniti pobednici baraža koji će igrati ostale drugoplasirane ekipe.

0 comments:

Постави коментар