среда, 3. фебруар 2010.

Rastali se Verder i Tošić


Juče je uprava fudbalskog kluba Verder raskinula saradnju sa srpskim bekom Duškom Tošićem, koji je svojim ponašanjem razljutio čelnike tima iz Verdera.
Nesuglasice su počele oko pregovora o odlasku Tošića iz Verdera u novi klub.
Verder je ugovorio odlazak nekadašnjeg srpskog reprezentativca na pozajmicu u redove nemačkog drugoligaša Duizburga u zamenu za Sandra Vagnera. Tošić je prvo pristao da bude pozajmljen do kraja sezone, ali se u nedelju uveče jednostavno nije pojavio na poslednjim pregovorima. Bivši bek OFK Beograda je prema saopštenju Verdera pokušao da sam izdejstvuje transfer u Portsmut. Inače, Portsmut se trenutno nalazi pred finansijskim kolapsom i ukoliko u narednih osam dana ne plati porez od dva miliona funti, mogao bi da bude izbačen iz Premijer lige.

- Posle još jednog njegovog ispada srećni smo što je ovo poglavlje zatvoreno. Nikada nismo doživeli da se igrač ovako ponaša - istakao je menadžer Verdera Klaus Alofs za klupski sajt.

Međutim, Duško Tošić ima drugačije stavove.Srpski internacionalac je sada okrenut Portsmutu. postigao je dogovor sa engleskim premijerligašem, ali dobijanje radne dozvole još uvek nije potpuno izvesno.

''Ne bih ništa da prejudiciram, zbog radne dozvole, ali 90 posto je siguno da ću u narednih godinu ipo dana biti fudbaler Portsmuta. Sa Nemcima sam raskrstio, šta je bilo, bilo je, ne želim nikoga da optužujem, ali moram da kažem da sam zbog neljudskog odnosa trenera Šafa izgubio godinu ipo dana svoje karijere. Na svu sreću, sada je ta priča završena'', ističe Tošić.

Bivši reprezentativac Srbije nada se da bi igrama u Portsmutu mogao ponovo da skrene pažnju selektora.

''Imam veliku želju da ponovo zaigram u reprezentaciji, jer nisam igrao još od prvog meča sa Francuskom. Nadam se da ću uspeti da se nametnem treneru Grantu i da će sve biti u redu. Uveren sam i da će se Portsmut izvući iz trenutne situacije i da će izboriti opstanak u Premijer ligi'', poručuje Tošić.

0 comments:

Постави коментар