уторак, 2. фебруар 2010.

Marić: "San mi je da zaigram u crveno-belom dresu" ?!


Najbolji košarkaš Partizana ove sezone Aleksandar Marić u intervjuu magazinu „Basket" pre nekoliko godina izjavio je da je verni navijač Crvene zvezde! U tekstu do kojeg je došao internet sajt „Sportal", Marić, koji je u to vreme nastupao za Univerzitet Nebraska u SAD, priznao je i da mu je san da zaigra u ekipi sa Malog Kalemegdana!

Najkorisniji igrač prvog dela Evrolige novinaru „Basketa" rekao je da pomno prati dešavanja u srpskoj košarci i da mu je idol Vlade Divac, koji je tad sa Kingsima pokušavao da se domogne titule u NBA ligi.

Sa druge strane, ljudi iz Partizana tvrde da je to podmetačina!

- Ništa novo, zna se dobro odakle to dolazi i ko to podmeće. Neka ih bude sramota što to rade prema dečku koji je trenutno povređen. Neka ih bude sramota i što ovo rade uoči sportskog događaja decenije u Srbiji, dolaska Barselone. Kao što ni do sada nisu mogli da nas poremete, tako neće ni sada

Inače, Aleks Marić je samo jedan u nizu igrača koji su bili privrženi Zvezdi, da bi na kraju ipak završili u redovima „večitog rivala". Primera radi, legendarni košarkaš Zvezde Zoran Slavnić igrao je za Partizan, a kasnije je bio i trener crno-belih. Nešto svežiji primer je Miloš Vujanić, koji je ponikao u Zvezdi, a afirmaciju stekao u Partizanu. „Preletači" sa Malog Kalemegdana u Humsku bili su Dejan Tomašević, Luka Bogdanović, Dragoljub Vidačić... Trenutno za Partizan nastupaju dvojica bivših zvezdaša - Slavko Vraneš i Lorens Roberts.

0 comments:

Постави коментар