понедељак, 1. фебруар 2010.

Mančester napunio mrežu Arsenala


Fudbaleri Mančester junajteda su u velikom derbiju 24. kola Premijer lige napunili do mrežu ekipe Arsenala, i to usred Londona 3:1 (2:0)!
Golove za aktuelnog šampiona Engleske postigli su Nani u 33, Runi u 37. i Park u 52. minutu. Uprkos najavama, srpski reprezentativac Nemanja Vidić nije bio u sastavu Mančestera.
Centralna figura jučerašnjeg meča, Portugalac Nani, odbranu „tobdžija" dovodio je do potpunog očaja. U 33. minutu meča, u jednom od svojih karakterističnih prodora po desnoj strani, prosto je preleteo preko trojice fudbalera Arsenala, i na fantastičan način lobovao golmana Almuniju, koji je dohvatio loptu ali nije uspeo da je spreči da uđe u mrežu.

Samo četiri minuta kasnije, jedan od paklenih kontranapada Mančester junajteda, kao iz najboljih dana vladavine ser Aleksa Fergusona. Ponovo je Nani odlično povukao po desnoj strani, uposlio Vejna Runija, koji je poput metka protrčao u sredinu, i udarcem iz prve ponovo naterao Almuniju da vadi loptu iz mreže.

Tek što je počelo drugo poluvreme, „đavoli" su se potrudili da ubiju nadu fudbalera i navijača domaćeg tima u preokret. Arsenal je navalio u želji da što pre dođe do nekog gola, ali ih je to samo koštalo još jedne ubitačne kontre koju su gosti izveli. Ovoga puta, brzu akciju je završio Korejac Park. Sve što je domaćin uspeo da uradi bio je pogodak Vermalena u 80. minutu.

0 comments:

Постави коментар