петак, 12. фебруар 2010.

Partizan poražen od Marusija


Košarkaši Partizana izgubili su u Atini od Marusija 57:49 (20:7, 2:11, 22:19, 13:12) u meču trećeg kola grupe E Top 16 faze Evrolige.

Posle veoma lošeg prvog poluvremena u kojem su oba tima očajno šutirala, u nastavku su Grci boljom igrom u napadu uspeli da sačuvaju ranije stečeno vođstvo iako je Partizan dva puta bio na korak od izjednačenja. 'Crno-beli' su ponovo dominirali uz skoku (49), ali su imali i jednu od najlošijih šuterskih utakmica. Vraneš je sa 12 poena i 11 skokova bio najbolji u timu Partizana.

Mekejleb je ubacio deset poena, dok je Roberts uz šest (1/1o iz igre) imao i osam skokova. Osam skokova imao je i Jan Veseli koji je ubacio samo četiri poena. Najlošiju partiju od startera pružio je Aleksandar Rašić koji je pogodio samo jedan šut od ukupno 11 (0/7 za tri).

Džamon Lukas je kod domaćeg tima postigao 15 poena, dok je Džered Homan, koji je bio najbolji u prvom poluvremenu ubacio deset i imao devet skokova. Stevan Nađfeji ubacio je šest poena (2/3 za tri) i imao tri skoka.

Dva tima su u prve dve četvrtine očajano šutirali, da bi tek u trećem periodu konačno proradili i strelci. 'Crno-beli' nisu uspeli skoro ništa da 'ubace' u prvom periodu koji su gosti dobili sa 20:7, ali je već u drugom i Marusi ušao u problem sa šutom pa se Partizan serijom 11:0 vratio na 22:18. U trećem periodu znatno bolja igra u napadu oba tima ali je Marusi uspeo da sačuva prednost. U poslednjem periodu Partizan je uspeo da se vrati na dva poena zaostatka, ali je loša igra u napadu presudila pa su Grci zabeležili drugu pobedu.

Od samog početka utakmice srpski šampion ima velikih problema u napadu. Već u prva tri munuta Partizan je brzo izgubio tri lopte i iz igre šutirao 1/8 pa su igrači Marusija serijom 11:0 stigli do vođstva od 13:2, a do kraja četvrtine i najveće prednost od +13.

I u drugom periodu Partizan je nastavio sa promašajima. Uspeo je da uspostavi ravnotežu u skoku, ali je do 15. minuta igre imao ukupan šut iz igre 3/24 (2/13 za dva, 1/11 za tri). Partizan je jedino preko Vraneša uspevao da odgovori, dok je najviše problema ‘crno-belima’ pravio Džered Homen.

Međutim, u drugoj polovini perioda domaći igrači su potpuno stali u napadu, od 12. minuta nisu uspeli da postignu koš, pa je Partizan nešto boljom igrom i sjajnim ofanzivnim skokom uspeo da smanji zaostatak serijom 11:0 i potpuno se vrati u igru (22:18). Marusi je u ovoj četvrtiti postigao samo jedan koš.

U trećoj četvrtini oba tima su zaigrala znatno efikasnije. Partizan je uspeo da stigne Marusi na smo jedan poena zaostatka (27:26), ali su Grci ipak ponovo uspeli da se odlepe na 40:31 tri minuta pre kraja četvrtine. ‘Crno-beli’ su u ovom periodu vezali nekoliko neuspešnih napada, Vujošević dobio tehničku grešku, a Jan Veseli stigao do četvrtog faula. Do kraja trećeg perioda Marusi je zadržao prednost (44:37).

Partizan poslednjih deset minuta otvara sa dvetrojke Petra Božića i polaganjem Kecmana pa se vratio na samo koš zaostatka (44:42). Domaći tim ipak ne dozvoljava srpskom šampionu da se potpuno vrati i preokrene rezultat jer Marios uzvraća trojkom. U nastavku Marusi ponovo preuzima kontrolu, ponovo zaustavlja napad ‘crno-belih’ i vraća se na +9 (52:43) pet minuta pre kraja. Do kraja meča Partizan nije uspeo da se vrati u igru pa je prvi put poražen u Top 16 fazi.

Partizan će i u sledećem, četvrtom kolu igrati protiv Marusija koji 25. februara gostuje u 'Pioniru'.

Ostali rezultati:

Maroussi BC vs. Partizan
57-49


Maccabi Electra vs. Efes Pilsen
72-62


Montepaschi vs. Real Madrid
83-76


Caja Laboral vs. BC Khimki
71-82


Regal FCB vs. Panathinaikos
83-71

0 comments:

Постави коментар