среда, 3. фебруар 2010.

Vujošević: Barselona će morati da upotrebi snagu i talenat !


Večeras u drugom kolu top 16 dočekuju najbolji tim Evrope, trener Vujošević priznaje da bi sve osim pobede Katalonaca bila senzacija!

Košarkaši Partizana dočekuju Barselonu, najbolji tim Evrope, sa željom da pokažu da vreme čuda ove sezone još nije završeno. Duel 2. kola top 16 faze Evrolige sa „španskom inkvizicijom", koja je bez poraza u ovom takmičenju, biće prava poslastica kako za navijače, tako i za igrače Partizana, koji su spremni da „poginu" da „Pionir" ostane neosvojiva tvrđava.

Trener srpskog šampiona Duško Vujošević smatra da je Barselona apsolutni favorit, ali naglašava da se njegovi izabranici neće uplašiti i najavljuje veliku borbu i spektakl.

- Nema nikog ko poznaje košarku i ko je objektivan, a da ima dilemu ko je ovog momenta najjači klub i ko igra najbolju košarku u Evropi. To je bez sumnje Barselona i bilo bi veliko iznenađenje, kako stvari stoje u ovom trenutku, da oni ne osvoje Evroligu. A možete zamisliti kakvo bi tek iznenađenje bilo da se večeras desi rezultat drugačiji od toga da Barselona pobedi. Ma koliko bili sigurni u naš rad na treninzima, uvek smo razmišljali da li će to biti dovoljno da protiv Panatinaikosa i Barselone budemo ravnopravni učesnici top 16 faze - rekao je Vujošević.

- Mi ćemo se truditi da ne budemo opterećeni i da odigramo najbolje što možemo. Svako od igrača spreman je da pruži maksimum i da, kada se utakmica završi, kaže „ja više nisam mogao da pružim". Upravo iz te rasterećenosti možda dođu naša dobra igra i precizniji šut. U suprotnom, ako se napravi presija, bitno se umanjuju naše, ionako male šanse - kaže Vujošević.

Istakao je važnost ovog meča kao odlična priliku za igrače i tim da još više napreduju.

- Ako hoćete da trčite šampionski, morate da trčite sa šampionima. Glupo je trošiti reči na ovako dobru ekipu, gde na svakoj poziciji imaju po dva ekstra igrača. Naravno, sve ekipe imaju slabosti, ali čini mi se Barselona najmanje od svih. Ali, mi se nećemo uplašiti, nećemo ustuknuti. Nisu oni vanzemaljci, pipnućemo ih i videti kakvi su, a ono što mogu da obećam jeste borbenost mojih igrača. Kod nas je prisutan kult rada kada je u pitanju tim i važno je da će to imati efekta na celu sezonu. Ova utakmica će imati nusprodukte i produženi eho na mečeve koje dolaze - kaže Vujošević.

0 comments:

Постави коментар